Ik ga er vanuit dat mensen zelf de antwoorden hebben. Ik help ze die te vinden.

-Saskia Wols-

Ik startte mijn werkende leven als procesanalist bij een grote bank. Van daaruit ontwikkelde ik mij tot organisatie-adviseur en coach en heb ik mij gespecialiseerd in de mens en zijn of haar levensloop. Met de opleiding tot biografisch coach aan het Instituut voor Biografiek in Driebergen startte ik mijn eigen coachingspraktijk in Zutphen.

Wat maakt een mens tot wie hij of zij is? Die vraag houdt me bezig zolang ik me kan herinneren. Van waaruit maken we onze keuzes, in ons leven, in onze bezigheden, in onze houding ten opzichte van onszelf en onze medemens? En hoe gaan we ermee om, als we helemaal geen keus lijken te hebben?
We hebben zelf de antwoorden. Dat is het uitgangspunt van waaruit ik werk. Maar als je ergens middenin zit is het soms lastig om je te oriënteren. Dan kan het fijn zijn als iemand met je meekijkt. Andere dingen hoort dan jij. Andere vragen stelt. Andere verbanden legt. Andere conclusies trekt.

Beelden en kleuren vormen een belangrijk onderdeel van mijn manier van werken

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Als organisatieadviseur leerde ik beelden te gebruiken om snel tot wederzijds begrip te komen: waar staan we nu, waar willen we heen.

Als coach werk ik net zo. Samen bouwen we aan een beeld, van waar je staat, van wie je op dit moment bent, of van waar je heen wilt. Zo’n beeld ontstaat in de gesprekken die we voeren.

Doel en duur van het traject zijn afhankelijk van de vraag waarmee je binnen bent gekomen. Zoek je helderheid in een bepaalde situatie? Dan kan één gesprek veel doen. Loop je vast en ben je op zoek naar concrete stappen om je weg te kunnen vervolgen, dan kan het fijn zijn meerdere gesprekken te voeren. Heb je een vraag over een relatie met je partner of met iemand anders? Het is ook mogelijk om samen op gesprek te komen.